Tuputtamista ja tyrkyttämistä vaiko sittenkin asiakkaan arvostamista?

b2b myynti b2c myynti hep-strategia myynti yrittäjyys Apr 30, 2024

Tässä tämän kevään aikana olin kiinnostunut osallistumaan erääseen maksulliseen koulutukseen.

Vastasin tämän yrittäjän Insta-storyyn, jossa hän mainosti tätä koulutusta. Pyysin ja sain häneltä lisätiedot.

Kokonaisuus vaikutti tosi houkuttelevalta mun tarpeeseen ja olin mielessäni jo lähes valmis ostamaan. En silti saanut aikaiseksi edetä asiassa.. sille ei ollut sinänsä mitään selkeää syytä miksi en ostoa tehnyt. En vain saanut aikaiseksi tehdä sitä.

Odotin, että tämä yrittäjä olisi potkinut mua vähän persuuksille ja auttanut tekemään viimeisen silauksen ostopäätöksessä.Tai olisi vähintään edes muistuttanut mua palaamaan asiaan. 

Tai kysynyt mun mielipidettä tai osoittanut edes jollain lailla kiinnostusta mua, erittäin potentiaalista maksavaa asiakasta kohtaan.

Olinhan minä sentään itse ollut häneen yhteydessä ja osoittanut kiinnostusta hänen koulutusta kohtaan.

Odottelin muutaman viikon, mutta yhteydenottoa ei tullut. Jätin sitten ostamatta palvelun, koska kukaan ei yrittänyt sitä mulle sen koommin edes myydä.

Olisi riittänyt, että hän olisi palannut kysymään mitä mieltä olin siitä tarjouksesta ja olisiko mulla ollut muuta kysyttävää mielessä.

Itse koen äärimmäisen tärkeäksi kysyä asiakkaalta tarjouksen lähettämisen jälkeen mitä mieltä hän oli siitä. Lisäksi tarjoan aina apuani ostopäätöksen tueksi.

 Kyseessä on asiakkaan auttaminen ja arvostaminen, ei tuputtaminen ja pakkomyynti.Etenkin silloin kun asiakas on itse osoittanut kiiinnostuksen.

Todella monet yrittäjät kokevat tarjouksen perään kysymisen asiakkaan ahdisteluna ja tuputtamisena.

Mutta sen sijaan kannattaisikin miettiä sitä asiakkaan arvostamisena ja auttamisena.

Jälkikontaktointi ja muistuttaminen on nimittäin äärimmäisen hyvää ja arvostavaa asiakaspalvelua. Samalla näytät asiakkaillesi, että sinä välität, muistat ja olet kiinnostunut hänestä.

Saatatpa lisätä kuukausittaista liikevaihtoa samalla muutaman menetetyn tonnin verran.

Jos olet valmentaja, digi -tai asiantuntijayrittäjä, suosittelen nappaamaan tästä avuksesi minun suosiman strategia, jota voit soveltaa nykyiseen tekemiseesi sopivaksi!

Veikkaan (takaan), että saat nostettua kummasti tekemisen ihan uudelle tasolle. Ja jos et saa yhtään myyntiä, saat rahat takaisin. (Strategia kustantaa 17,90€ +alv!)

 Terkuin,

Emma

 

Täällä voit tutustua palveluihin ja valmennuksiin tarkemmin.

Lue lisää

Liity VIP listalle

Vippiläisenä saat inspiraatiota ja tietoa yrittäjyydestä, yrittäjänä menestymisestä ja vinkkejä siihen miten ryhtyä yrittäjäksi.