Useat eri tulonlähteet

Apr 30, 2024

Tulonlähteiden hajauttaminen ja riskien minimointi

 

Olen huomannut parin viimeisen vuoden aikana yhden suuren muutoksen yrittäjien (ja miksei myös työssäkäyvienkin!) ajattelutavassa. Valtaosa haluaa nykyään hajauttaa tulonlähteensä useampiin eri puroihin. Ihmiset haluavat entistä enemmän useita eri tulonlähteitä palkka -tai yritystulojensa ohelle.

Mä muistan hyvin sen ajan kun olin itsekin vain yhden tulonlähteen varassa. Siitä on tosin jo kauan aikaa, useita vuosia. Mutta silloin pelkäsin ihan eri lailla mahdollisia yt-neuvotteluita tai työttömyyttä.

Myös yrittäjyys stressasi silloin enemmän, sillä kaikki oli laskettu yhden tulonlähteen varaan. (Tosin sellaista vaihetta ei kestänyt yrittäjänä kovinkaan kauaa, sillä hajautin jo varhaisessa vaiheessa tulonlähteitä erilaisiin tulonlähteisiin.)

Kaikki varmasti muistaa liiankin hyvin vielä vuodet 2020-2021 ja pandemian vaikutukset työmarkkinoihin ja yrittäjien tuloihin.

Minäkin olin silloin yrittäjä, ja sydäntä kyllä kylmäsi koko yhtäkkiä muuttunut tilanne. Samalla toi kuitenkin turvaa se ajatus, että tulonlähteitä on useita, jos jokin ei enää toimisi.

Ajatukseni vahvistui entisestään, en koskaan rakentaisi koko bisnestäni vain yhden kortin varaan. Milloin tahansa vastaava tilanne voi toistua ja en koskaan haluaisi joutua kokemaan sellaisia ongelmia kun monet eri alojen yrittäjät silloin joutuivat kokemaan.

Perustimme juuri co-working tilan kahden yhtiökumppanin kanssa, mutta en koskaan tekisi siitä ainoaa bisnestäni. Se olisi aivan liian suhdanneherkkä, jos esimerkiksi pandemia-ajan sulku joskus toistuisi. 

Oletko sä koskaan miettinyt, mitä tapahtuisi, jos pääasiallinen tulonlähteesi äkkiä katoaisi? Tämä ajatus on pelottava, mutta täysin mahdollinen skenaario jota tapahtuu päivittäin jollekin epäonnekkaalle.

Onneksi voit kuitenkin ennakkoon valmistautua ja suojautua tältä tilanteelta hajauttamalla tulonlähteitäsi.

Miten sinä voisit luoda lisää tulovirtoja bisneksesi rinnalle ja hajauttaa tulot useisiin eri tulonlähteisiin?

Esimerkiksi yrittäjänä mulla on tulonlähteitä useita: mm. sijoitusasunnot, valmennusbisnes pyörii diginä verkkovalmennusalustalla jatkuvasti, lisäksi etäyhteyksien kautta pyörii mistä päin maailmaa tahansa 1:1 valmennukset ja uusin yritykseni, maaliskuussa avautuva co-working tila tarjoaa joustavaa toimistotilaa muille yrittäjille ja etätyöntekijöille.

Jos sullakin on jo mielessäsi ajatus sivubisnekselle tai uudelle hajautetulle tulolle nykyisen yritystoimintasi lisäksin, niin älä jää odottelemaan sen toteutusta. Mitä nopeammin saat hajautettua tulonlähteitä, sitä levollisempi olotila sulla on jatkoa ajatellen, sitä enemmän se suo sulle vapautta tulevaisuudessa ja sitä parempi taloudellinen tilanne sulla myös on.

Jokaisella meistä on jotain sellaista ostaamista, taitoja tai kokemuksia, joista pystyt tekemään vähintään yhden lisätulonlähteen itsellesi.

Lisätuloja on tänä päivänä todella yksinkertaista tehdä esimerkiksi konsultoinnin, digitaalisten tuotteiden tai palveluiden myynnin tai vaikkapa verkkokurssien kautta.

Kaikkea ei tarvitse saavuttaa heti, eikä kaikkien tulonlähteiden tarvitse olla suuria. Tärkeintä on aloittaa ja rakentaa lisätulonlähteitä askel askeleelta. Huomaamatta se voi johtaa palkkatyöstä päätoimiseen yrittäjyyteen tai yrittäjänä täysin uudenlaiseen tilanteeseen.

Aivan minimissään se parantaa taloudellista tilannettasi!

Jos sinusta itsestä tuntuu hankalalta miettiä uusia tulonlähteitä, niin voin olla 100% varma, että pystyn keksimään sulle jonkin uuden tulonlähteen palkkatyösi ohelle tai sitten nykyisen yritystoimintasi rinnalle.

Ota yhteyttä, jos haluat jutella tästä lisää kanssani! [email protected]

 

Terkuin,

Emma

Täällä voit tutustua palveluihin ja valmennuksiin tarkemmin.

Lue lisää

Liity VIP listalle

Vippiläisenä saat inspiraatiota ja tietoa yrittäjyydestä, yrittäjänä menestymisestä ja vinkkejä siihen miten ryhtyä yrittäjäksi.