Lisätuloja palkkatulojen ohelle?

sivutoiminen yrittäjyys sivutulot tulojen lisääminen yrittäjyyden aloittaminen yrittäjyys Jan 06, 2023

Haluatko mieluummin lisätä tulojasi vai supistaa menojasi?

Alkoiko sullakin talouden säästökuuri inflaation jyllätessä maailmalla?

Jos yhtään lukee Facebookin eri ryhmiä, on helppo huomata miten ryhmässä jos toisessakin jaetaan säästövinkkejä. Keskustelut pursuaa niksejä erilaisista toimenpiteistä joita kannattaa tehdä, jotta saa maksettua sähkölaskut ja jotta pystyy tankata autonsa kuten ennenkin.

Fiksu rahankäyttö, säästäminen ja sijoittaminen on järkevää ja hyvä asia ja minä kannustan siihen ehdottomasti jo yrittäjän eläketurvaakin ajatellen. Oli talouden tilanne mikä tahansa.  Mutta tällä kertaa en puhukaan sellaisesta säästämisestä, vaan elintason ylläpitämisestä tai jopa sen nostamisesta inflaation ja kohonneiden elinkustannusten vuoksi.

Oletko sinä koskaan miettinyt, että jatkuvan kukkaron nyörien kiristelyn sijaan lisäisitkin omia tulonlähteitäsi? Rakentaisit lisätuloja palkkatulojen ohelle? Ottaisitkin asiaan erilaisen lähestymistavan ja jatkuvien säästökohteiden sijaan päättäisitkin ottaa kohonneet elinkustannukset kiinni lisäämällä tulonlähteitä esimerkiksi sivutoimisena yrittäjänä.

Inflaatio nostaa elämisen kustannuksia suhteellisen paljon vähän joka asiassa, mutta työntekijöiden palkat eivät nousekaan samaa tahtia. Sinulla on siis pari vaihtoehtoa, mitä tässä tilanteessa voit tehdä. Kirjasin ne vaihtoehdot alle hieman karrikoidusti.

  1. Elät kädestä suuhun palkkatuloillasi. Kaikki menee mitä tulee ja jäät jopa miinukselle.
  2. Säästät/sijoitat vähemmän, lopetat kaiken ylimääräisen kuluttamisen ja loput rahat menevätkin ruokaan, asumiseen ja pakollisiin kuluihin. 

TAI 

  1. Lisäät tulonlähteitä. Näin voit jatkaa kuten aikaisemmin, säästää ja sijoittaa enemmän tai nostaa elintasoa entistä paremmaksi. 

Jos olet jo kauan haaveillut yrittäjyydestä, niin nyt jos koskaan on täydellinen aika ottaa askel esimerkiksi sivutoimisen yrityksen perustamiseksi.

Sivutoimisena yrittäjänä voit helposti tienata kuukaudessa extraa esimerkiksi 1000€ palkkatulojesi päälle. Ja ehdottomasti enemmänkin!

Meissä jokaisessa on sellaista potentiaalia, jonka voi muuttaa euroiksi, tasaiseksi tulovirraksi vähintään sivutoimisena yrittäjänä. Halutessaan toki myös päätoimisena yrittäjänä.  Mutta nyt ajatellaan ensisijaisesti tulovirtojen hajauttamista ja lisäämistä palkkatulojen ohelle.

Ainoa vaihtoehto inflaatiolle ei siis välttämättä ole säästökuuri, vaan tulojen lisäyskuuri. Lisätuloja palkkatulojen ohelle. 

Itse näen ehdottomasti parhaana vastaiskuna inflaatiolle nimenomaan lisätä omia tuloja eri tulonlähteistä. Talouden elpymisenkin kannalta on tärkeää, että kuluttamista ei lopeteta täysin, vaan palveluita ostettaisiin jatkossakin. Tarvitsemme nimittäin niitä kampaajia, hierojia ja kosmetologeja myös talouden elvyttyä ennalleenkin.

 Terkuin,

Emma 

Täällä voit tutustua palveluihin ja valmennuksiin tarkemmin.

Lue lisää

Liity VIP listalle

Vippiläisenä saat inspiraatiota ja tietoa yrittäjyydestä, yrittäjänä menestymisestä ja vinkkejä siihen miten ryhtyä yrittäjäksi.