Mitä digiyrittäjyys on ja miten tulla digiyrittäjäksi

Apr 18, 2023

 

Tekniikan kehittyminen on mahdollistanut uusien liiketoimintamallien syntyä, ja yksi näistä on digiyrittäjyys. Digiyrittäjyys tarkoittaa bisneksen tekemistä digitaalista teknologiaa hyödyntäen. Digiyrittäjyyttä voi harjoittaa verkkokaupan, somen, mobiilisovellusten, verkkopalveluiden ja muita vastaavia teknologiota hyödyntäen.

 

Mitä digiyrittäjyys on?

Digiyrittäjyys voi tapahtua verkkokaupan, somen, mobiilisovellusten, verkkopalveluiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla.

Digiyrittäjyys on usein helpompi aloittaa kun perinteinen yrittäjyys. Sen voi aloittaa hyvin matalalla kynnyksellä ja helposti myös sivutoimisena nykyisen työn ohella. ‘

Digiliiketoiminta on myös kustannustehokkaampaa kuin perinteinen liiketoiminta, koska siihen ei yleensä liity fyysiset toimitilat tai  suorassa työsuhteessa olevat työntekijät.

Digitaaliset teknologiat mahdollistavat digiyrittäjälle joustavan työajan ja aika ja paikkariippumattoman työn.

 

Miten tulla digiyrittäjäksi?

Jos olet kiinnostunut digiyrittäjyydestä, pääset hyvin alkuun seuraavien askelten avulla:

1.Mieti liikeideaasi: Mitä palveluita tai tuotteita haluat tarjota digitaalisesti? Millä tavalla erottaudut kilpailijoista?

2. Tee markkinatutkimus: Tutki markkinoita ja selvitä, onko liikeideasi kannattava.

3. Tee nettisivut ja tai ole vahvasti somessa esillä: Nettisivut / some on tärkeä osa digiyrittäjyyttä. Se on paikka, jossa asiakkaat voivat löytää sinut ja ostaa palveluitasi tai tuotteitasi.

4. Kehitä digitaalisia markkinointitaitoja: Digitaalinen markkinointi on tärkeä osa digiyrittäjyyttä. Tutustu eri markkinointikanaviin, kuten someen, sisällöntuotannon eri kanavii, markkinoinnin automaatioon  ja hakukoneoptimointiin, ja opi, miten voit käyttää niitä tehokkaasti.

5. Opiskele jatkuvasti: Digiyrittäjyydessä asiat kehittyvät nopeasti, joten on tärkeää pysyä ajan tasalla. Kouluta itseäsi valmennuksilla ja kursseilla, lue blogeja ja seuraa somen keskusteluja aihepiiriisi ja digiyrittäjyyteen liittyen.

Jos kaipaat tarkat askelmerkit oman digiyrityksen perustamiseen (joko päätoimisen tai sivutoimisen) ja haluat saada step by step ohjeet ja käytännön neuvot fiksujen strategioiden rakentamiseen, vahvan perustan ja rakenteiden luomiseen, niin olen mielläni sinulle avuksi! 

Laita viestiä minulle [email protected], jos haluat jutella lisää aiheesta kanssani!

Täällä voit tutustua yrittäjyysvalmennuksiin tarkemmin.

Lue lisää

Liity VIP listalle

Vippiläisenä saat inspiraatiota ja tietoa yrittäjyydestä, yrittäjänä menestymisestä ja vinkkejä siihen miten ryhtyä yrittäjäksi.