Saatko sä elää arvojesi mukaista elämää?

arvot yrittäjyyden aloittaminen yrittäjyys yrittäjä yrityksen perustaminen Jan 22, 2023

Tuntuuko susta viikonloput liian lyhyiltä? Ja siltä, että maanantaiaamu on taas aivan liian nopeasti edessä?

 

Havahduin itse tähän ajatukseen yksi aamu, kun heräsin uuteen viikkoon ja ei harmittanut yhtään uusi edessä oleva työviikko.

 

Aina ei ole ollut näin.

 

Maanantait eivät ole kuuluneet suosikkeihini koskaan (eikä se suosikki vieläkään ole!), mutta otan silti uuden työviikon vastaan hyvillä mielin. 

 

Se johtuu siitä, että tykkään työstäni ja siitä, miten saan työtäni tehdä, kenen kanssa saan työtäni tehdä ja missä saan sitä tehdä. 

 

Saan tehdä hyvin pitkälti omien arvojeni mukaista työtä. Ja se johtuu siitä, että olen rakentanut sellaisen yrityksen, jossa itse halusin työskennellä.

 

Saatko sä tehdä tällä hetkellä arvojesi mukaista työtä? 

 

Nimittäin ihmiset, jotka elävät arvojensa mukaista elämää ja saavat tehdä arvojaan vastaavaa työtä, ovat keskimääräistä muita onnellisempia.

 

Minä allekirjoitan tämän väittämän 100%. 

 

Olen muutama vuosi sitten päätynyt uudelleen yrittäjäksi sen vuoksi, että työtehtäväni muuttuivat äkillisesti.

 

Aikaisempi työni siinä yrityksessä vastasi paremmin arvojani, mutta uuden työnkuvan myötä jouduin jatkuvasti tekemään arvojeni vastaisia päätöksiä mm. työntekijöideni vapautta rajoittamalla. 

 

Vapaus ja luottamus on mulle tärkeitä arvoja, joten uusi työnkuvani tuntui raskaalta ja lopulta vastenmieliseltä, sillä jouduin päivittäin taistelemaan omia tärkeitä arvojani vastaan. 

 

Jos et ole koskaan pysähtynyt miettimään elätkö ja työskenteletkö arvojesi mukaisesti ja mitkä sun arvosi ylipäätään ovat, suosittelen sua pysähtymään ja miettimään asiaa tarkemmin.

 

Kun saat tehdä arvojesi mukaista työtä, saat kokea päivittäin olevasi unelmatyössä. 

 

Työnteko ei tunnu puurtamiselta tai vastentahtoiselta, vaan koet työnteon merkitykselliseksi ja maanantaiaamuisin ei harmita herätä siihen uuteen työviikkoon.

 

Siksi yrittäjyyden suunnittelu kannattaa aloittaa aina arvotyöskentelyn pohjalta. Kun rakennat yrityksesi arvojesi pohjalle, olet parhaassa mahdollisessa tilanteessa.

 

Kaikki valmennukseni, kuten myös "Löydä oma liikeideasi" valmennus alkaa aina arvotyöskentelyllä.

 

Arvotyöskentely on yksi parhaimmista askelista aloittaa sen "oman jutun" etsiminen. Lisäksi omiin arvoihin tutustuminen on tärkeä ensimmäinen askel kohti yrittäjyyttä.

 

Kirjaa paperille tai puhelimen muistioosi viisi sinulle tärkeintä arvoasi ja katso moniko niistä toteutuu tällä hetkellä sinun arjessasi!

 

Jos huomaat, että arvosi eivät näy elämässäsi tällä hetkellä riittävästi niin ehkä olisi aika tehdä jotakin muutoksia elämääsi.

 

Täällä voit tutustua palveluihin ja valmennuksiin tarkemmin.

Lue lisää

Liity VIP listalle

Vippiläisenä saat inspiraatiota ja tietoa yrittäjyydestä, yrittäjänä menestymisestä ja vinkkejä siihen miten ryhtyä yrittäjäksi.