Minun yrittäjätarina

 " Fiksu yrittäjyys on maailman paras tie omannäköisen elämän rakentamiseen

 

Olen intohimoinen yrittäjyyden puolesta puhuja. Olin sisimmässäni yrittäjä jo lapsena.

 

Ensimmäiset askeleeni yrittäjänä otin tarhaikäisenä myymällä tienvarressa vesiväreillä värjättyä vettä lasipurkeissa. Se ei ollut suuri menestys, mutta se kuvastaa hyvin sisälläni asunutta yritteliäisyyttä ja kiinnostusta bisnekseen.

 

Perustin ensimmäisen oikean yritykseni 26-vuotiaana tuoreena äitinä vuonna 2008. Liikeideoita oli tullut mieleeni lukuisia elämäni aikana, mutta mikään niistä ei tuntunut tarpeeksi ainutlaatuiselta.

 

Lopulta päätin perustaa verkkokaupan, joka erikoistui lastentarvikkeiden nimikointiin. Silloin Ruotsissa suositut lasten nimikoidut tutit olivat suuri hitti, ja päätin olla Suomessa ensimmäinen vastaavan konseptin omistava yritys.

 

Laajensin ajatusta muihinkin nimikoitaviin lastentarvikkeisiin, ja valikoimaan kuului lukuisia erilaisia tuotteita nimikoruista lastenvaatteisiin. Lopulta yritykseni laajeni lifestyle-myymäläksi, jolla oli jälleenmyyjiä ympäri Suomen.

 

 

Myin ensimmäisen yritykseni liiketoiminnan vuonna 2012, mutta konsepti elää edelleen samalla idealla, jonka kehitin aikoinaan.

 

Tämän jälkeen työskentelin muutaman vuoden myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä eri yrityksissä tehden kuitenkin samanaikaisesti sivutoimisesti mm. naistenvaatteiden kotimyyntiä (Friendtex).

 

Vuonna 2017 perustin opintovapaani aikana kaksi start-up-yritystä yhtiökumppanin kanssa.

 

Toisen niistä, kinteistöalan alustan myin eteenpäin varhaisessa vaiheessa vuonna 2018, keskittyen toiseen yritykseeni yhtiökumppanini kanssa.

 

Se yritys, jota jatkoimme kehittämään, on Somessa.com, vaikuttajamarkkinoinnin mediatoimisto. Onnistuimme tehdä siitä exitin alle vuodessa yrityksen perustamisesta, joka oli meidän kunnianhimoinen tavoitteeemme.

 

 

Myimme yrityksemme pörssiyhtiö Ilkalle ja jatkoin yrittäjänä siinä vuoteen 2021 saakka kunnes Ilkka osti loput osakkeistamme. Täman jälkeen jatkoin kuitenkin edelleen yrityksen johdossa.

 

Matka tämän yrityksen kanssa on opettanut minulle yrittäjyydestä enemmän kun mikään korkeakoulu tai kurssi olisi voinut koskaan opettaa.

 

Alana vaikuttajamarkkinointi on erittäin haastavaa ja olemme alusta asti kamppailleet kannattavuuden kanssa. Se on saanut minut sisuuntumaan ja etsimään uusia vaihtoehtoja ja tapoja rakentaa yrityksiä.

 

Tämän kokemukseni myötä olen rakentanut tämän valmennusyritykseni aivan eri periaattein ja olen löytänyt kaiken kokemani perusteella avaimet kannattavan ja fiksun yrityksen rakentamiseen.

 

Irtisanouduin somessa.comin johdosta alkuvuonna 2024, sillä kaipasin kovasti takaisin päätoimiseksi yrittäjäksi.

 

Valmennan nykyisin päätoimisesti tulevia sekä nykyisiä naisyrittäjiä, sillä palan halusta auttaa naisia kasvattamaan menestyviä yrityksiä. Unohtamatta kuitenkaan yrittäjän omaa hyvinvointia ja elämää yrityksen ulkopuolella.

 

 

Minulla on tällä hetkellä kaksi osakeyhtiötä: toinen kuuluu tälle yritykselleni ja toinen kuudennelle yritykselleni, vaasalaiselle coworking tilalle, jossa olen perustajaosakkaana.

 

On minulla ollut vielä yksi yritys näidenkin lisäksi. Yritys nro 4, joka keskittyi asuntobisnekseen.  Myin tästä yhtiöstä kuitenkin puolikkaani pois tammikuussa 2024 muutaman vuoden seikkailun jälkeen kyllästyneenä vuokrausrumban pyötittämiseen useamman asunnon yhtiössä. Jatkoin kuitenkin henkilökohtaisella tasolla asuntosijoittamista.

 

Kokemukseni yrittäjyydestä on kertynyt hyvin pitkältä ajalta ja olen saanut nähdä monen eri alan toimintaa läheltä.

 

Omien yrityksieni lisäksi olen auttanut jo yli sataa asiakastani yrityshaaveidensa kanssa!

 

Tavoitteeni on jakaa osaamistani mahdollisimman monelle naisyrittäjälle tai sellaiselle naiselle, joka haaveilee yrittäjyydestä.

 

Toivottavasti kohtaamme valmennuksessa, ja jos emme, toivotan sinulle valtavasti tsemppiä ja menestystä yrittäjyytesi polulla!

 

Terkuin, 

Emma Ruotsala

CEO-founder

Löydät minut myös Instagramista! Klikkaa ikonia ja seuraa tiliäni jossa jaan lisää sisältöä yrittäjyydestä!