Minun tarina

 

" Fiksu ja levollinen yrittäjyys on maailman paras tie omannäköisen elämän rakentamiseen

 

Minä olen intohimoinen yrittäjyyden puolesta puhuja. Minä olin sisimmässäni yrittäjä jo lapsena.

 

Ensimmäiset askeleeni yrittäjänä otin myymällä tienvarressa vesiväreillä värjättyä vettä lasipurkeissa tarhaikäisenä. Se ei ollut suuri menestys, mutta se kuvastaa hyvin sisälläni asunutta yritteliäisyyttä.

 

Perustin ensimmäisen oikean yritykseni 26-vuotiaana tuoreena äitinä vuonna 2008. Liikeideoita oli tullut mieleeni lukuisia elämäni aikana, mutta mikään niistä ei tuntunut tarpeeksi ainutlaatuiselta. Kunnes päätin perustaa verkkokaupan, joka erikoistui lastentarvikkeiden nimikointiin. Silloin Ruotsissa suositut lasten nimikoidut tutit olivat suuri hitti, ja päätin olla Suomessa ensimmäinen vastaavan konseptin omistava yritys.

 

Laajensin ajatusta muihinkin nimikoitaviin lastentarvikkeisiin, ja valikoimaan kuului lukuisia erilaisia tuotteita nimikoruista lastenvaatteisiin. Lopulta yritykseni laajeni lifestyle-myymäläksi, jolla oli jälleenmyyjiä ympäri Suomen.

 

Myin ensimmäisen yritykseni liiketoiminnan vuonna 2012, mutta konsepti elää edelleen samalla idealla, jonka kehitin aikoinaan. Tämän jälkeen työskentelin muutaman vuoden myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä eri yrityksissä ennen kuin perustin kaksi start-up-yritystä vuonna 2017.

 

Kiinteistöalan alustan myin eteenpäin varhaisessa vaiheessa vuonna 2018, keskittyen toiseen yritykseeni yhtiökumppanini kanssa. Se yritys, jota jatkoimme, on Somessa.com, vaikuttajamarkkinoinnin mediatoimisto. Onnistuimme exitissä alle vuodessa yrityksen perustamisesta.

 

Matka tämän yrityksen kanssa on opettanut minulle yrittäjyydestä enemmän kun mikään korkeakoulu tai kurssi olisi voinut koskaan opettaa.

 

Alana vaikuttajamarkkinointi on erittäin haastavaa ja olemme alusta asti kamppailleet kannattavuuden kanssa. Se on saanut minut sisuuntumaan ja etsimään uusia vaihtoehtoja ja tapoja rakentaa yrityksiä.

 

Tämän kokemukseni myötä olenkin rakentanut viimeisimmän yritykseni aivan eri periaattein ja olen löytänytkin kaiken kokemani perusteella avaimet levollisen ja fiksun yrityksen rakentamiseen.

 

Työskentelen edelleen osa-aikaisesti Somessa.comin johdossa. Lopun ajastani omistan tämän BisneMentoring yrityksen luotsaamiseen.

 

Valmennan tulevia sekä nykyisiä naisyrittäjiä, sillä palan halusta auttaa naisia kasvattamaan menestyviä yrityksiä. Unohtamatta kuitenkaan yrittäjän omaa hyvinvointia.

 

Nautin myös ajastani perheeni kanssa sekä harrastan padelia. Minulle tärkeitä arvoja on mm. perhe, hyvinvointi, stressittömyys, elämästä nauttiminen, matkustelu, ilo ja onnellisuus.

 

Minulla on tällä hetkellä kaksi osakeyhtiötä: toinen kuuluu tälle yritykselle ja toinen kuuluu kiinteistösijoitusyhtiölle, jossa olen perustajaosakkaana.

 

Kokemukseni yrittäjyydestä on kertynyt pitkältä ajalta ja olen saanut nähdä monen eri alan toimintaa läheltä.

 

Tavoitteeni on jakaa osaamistani mahdollisimman monelle naisyrittäjälle tai sellaiselle naiselle, joka haaveilee yrittäjyydestä.

 

Toivottavasti kohtaamme valmennuksessa, ja jos emme, toivotan sinulle valtavasti voimia yrittäjyytesi polulla!

 

Terkuin, 

Emma Ruotsala

CEO-founder

Kiinteistöalan alustan myin eteenpäin jo hyvin yrityksen alkuvaiheessa vuonna 2018, sillä panostimme lopulta yhtiökumppanini kanssa toiseen näistä yrityksistäni. Se yritys jonka kehittämistä jatkoimme, on somessa.com, vaikuttajamarkkinoinnin mediatoimisto, josta teimme exitin alle vuodessa yrityksen perustamisesta. 

Työskentelen edelleen somessa.comin johdossa osa-aikaisesti. Loput ajastani panostan Bisnesunelmia Akatemian valmennuksiin, jossa valmennan yrittäjäksi tähtääviä tulevia yrittäjiä sekä naisyrittäjiä ja lisäksi nautin elämästäni perheeni kanssa sekä padelia pelaillen. Minulla on tällä hetkellä kaksi Y-tunnusta, joista toinen kuuluu Bisnesunelmia Akatemialle ja toinen kiinteistösijoitusyhtiölle, jonka toinen osakkaista olen.

Kokemukseni on kertynyt pitkältä ajalta ja olen nähnyt monen eri alan toimintaa paraatipaikalta. Tavoitteeni on jatkossa jakaa osaamistani mahdollisimman monelle naisyrittäjälle tai sellaiseksi haluavalle naiselle.

Toivottavasti tapaamme valmennuksessa, ja jos emme tapaa, tsemppiä todella paljon sinun yrittäjyysmatkallesi!

Terveisin, 

Emma Ruotsala

"Yrittäjyys on maailman paras tapa luoda itselle juuri omannäköinen elämä!"

- Emma Ruotsala

Löydät minut myös Instagramista! Klikkaa ikonia ja seuraa tiliäni jossa jaan lisää sisältöä yrittäjyydestä!